Hem

Resor

Man kan undra hur det kommer sig att ett sådant land av ordning inte har hittat ett lämpligare sätt att hantera sina sopor. Finns det något svar på denna gåta?

De vanligaste transportmedlen är förstås tunnelbana, tåg och buss. All information på skyltar vid stationer och inne på tåg och bussar står eller talas på både japanska och engelska. Blå taxin finns men inte lika vanligt förekommande som i t.ex. New York med sina gula taxi. Chauffören sitter inte på fel sida! Det är högertrafik i Japan.

Asakusa Kannon ligger i norra Tokyo. Den bär många legender med sig och är alltid välbesökt. Det pågick en stor marknad där den femte april. Kiviks marknad är inget i jämförelse!

Det finns plats åt alla i det lilla landet Japan. Småhusen med smarta planlösningar är en japansk livsstil.

Ett foto jag tog i all hast mitt i Tokyo, samtidigt som jag skulle gå över de fascinerande diagonala övergångsställen. Har ingen aning vad den vackra byggnaden föreställer. Är det någon som vet?

Ett land av ordning, ett logistiskt mirakel! Vagn nummer sex öppnas exakt vid skylten nummer sex. Tre miljoner människor passerar dagligen Skinjuku, en av de tre stora centralstationerna i Tokyo. Allt skrider fram lugnt och smidigt och ingen stressar. Har denna totala ordning inga baksidor?

Japanresa - Tokyo